Tartto lehdistötiedote 2013

Lehdistötiedote

vapaa julkaistavaksi

Elina Kujansuu

Laidun   

öljyväri- ja lyöntimetallimaalauksia pleksille
Tampere Majan galleria, Tartto, Viro
18.7.-11.8.2013

 

Olen pitkään maalannut lehmiä. Niiden kautta maaseutua, muuttumista, haikeutta ja kiinnipitämistä.

Nyt olen maalannut myös paljon lintuja. Niiden kautta ihmisyyttä, oman pesän paikkaa. Kukkatarhoja ja taivasta sekä maiseman kaltaisia kosketuspintoja niiden välistä.

Tähän näyttelyyn olen maalannut unikuvia ja keitaita. Realistista kuvausta ja abstrahoituja tunnelmia. Symbolistisia kertomuksia, arkea.

Koetan jatkuvasti tavoitella visuaalista kauneutta, joskus melankolisin sävyin, usein vähien värien äärellä, sitä mitä silmällä ei voi nähdä, minkä voi vain koettaa aistia.

Jokainen maalaukseni on pieni tutkielma, pieni tarina näkyvän kuvan takaa.

 

Maalaan pleksille öljyvärein ja käytän niiden rinnalla lyöntimetalleja. Lyöntimetalli tuo maalauksiini niitä visuaalisesti rakentavan, mutta myös oman symbolistisen merkityksensä. Tämä maalausjälkien ja –tekniikoiden vuoropuhelu sekä kuvastaa ajatusmalliani kuvaamastani kohteesta että rakentaa ja korostaa töiden oleellista sisällöllisyyttä.

Tervetuloa tutustumaan uusimpiin, vuoden 2012-2013 aikana maalattuihin teoksiini Tampere Majan galleriaan, Tarttoon 18.7.11.8.2013 välisenä aikana. Näyttelyn avajaisia vietetään 18.7. klo 18.

No Comments

Post a Comment